Články se štítkem: Čtyřka

V Brně brzy vyroste nová městská čtvrť Pod Hády

Investujte do moderní čtvrti, která myslí na budoucnost obyvatel, přírody i města.
V údolí Pod Hády začne na jaře příštího roku vyrůstat nová brněnská čtvrť, která přinese přes 700 kvalitně postavených bytů. V pestrých dispozičních řešeních, aby si vybrali jednotlivci i rodiny. Čtvrt bude zahrnovat náměstíčko, bytové domy, obchody, sportoviště, dětská hřiště, dostatek zeleně včetně zelených střech nebo bydlení pro seniory. Ve druhé etapě projekt počítá s výstavbou školky, která významně uleví i stávajícím obyvatelům v přilehlém okolí. Splňte si sen o kvalitním bydlení a buďte přírodě na dosah.

finance / / 08. 10. 2022

číst dále

Aktualizace Talkey. Multilicenční model, jednodušší práce s klíči a bezpečnější šifry

Verze Talkey 5.0 je tady. Pracovali jsme na novinkách, díky kterým se vám bude s aplikací snáze pracovat. Nově můžete např. používat více licencí na jednom zařízení. Zjednodušili jsme také práci s klíči – nyní můžete používat jeden klíč pro mobilní i desktopovou aplikaci. Talkey jsme rovněž obohatili o kryptografické algoritmy, které splňují doporučení Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost. Čtěte dále, co je nového.

digitalizace / / 08. 10. 2022

číst dále

Aktuální situace na hypotečním trhu nahrává pohyblivým sazbám a spotřebitelským úvěrům.

Podle údajů Hypoindexu od společnosti Fincentrum činila počátkem srpna průměrná úroková sazba hypoték 6,23 % a meziměsíčně tak klesla o 0,05 procentního bodu. Jedná se o vůbec první pokles od května 2021. Měsíční splátka hypotečního úvěru na 3,5 milionu korun sjednaného do 80 procent odhadní ceny nemovitosti při fixaci na tři roky, splatnosti 25 let a průměrné nabídkové sazbě 6,23 % tak činí v září 23 tisíc korun.

/ 30. 09. 2022

číst dále

Buřinka boří mýty v nové kampani podporující výhodnost financování udržitelných technologií

Stavební spořitelna České spořitelny (Buřinka) přichází v době dramatického růstu cen energií s řešením v podobě financování nových udržitelných technologií. Na konkrétních příkladech ukazuje návratnost investice do tepelného čerpadla nebo fotovoltaických panelů. Vysvětluje a vyvrací mýty o energiích, úvěrech nebo finanční náročnosti, které často pramení z neznalosti a nedostatku informací. Nabízí možnost financování udržitelného bydlení zvýhodněným Úvěrem od Buřinky pro budoucnost, díky kterému má klient slevu na úrokové sazbě 0,3 %. Ve výpočtech vychází z kalkulací firmy Woltair, experta na tepelná čerpadla a fotovoltaiku, se kterým Buřinka navázala spolupráci.

finance / / 30. 09. 2022

číst dále
prsty

Je to regulovaný, málo to ponese

Nemine týden, aby ve firmě kteréhokoli investičního zprostředkovatele (IZ) nepřistála lákavá nabídka na tipařský byznys bez odpovědnosti. Zní to lákavě, slušná procenta jak pro investora, kterému produkt nabídnu, tak i pro mě. Bez nutnosti prokázat byť jen minimální investiční gramotnost, odbornou způsobilost či aspoň jen selský rozum. Bez hromady papírů, dotazníků a záznamů z jednání. Zázračné algoritmy, speciální burzovní strategie, polské kryptotokeny či jen obyčejné korporátní dluhopisy. Vítejte v českém světě distribuce „investic“ roku 2021!

finance / názory / / 19. 10. 2021

číst dále
Macallan skotská whisky

Investiční vína lámou rekordy, ceny mohou dále růst

Svět se probouzí z pandemie, a to platí i pro investiční vína. Obchodování s nimi v posledních měsících výrazně roste i přes končící en primeur kampaň v Bordeaux. Kromě objemu roste i cena investičního alkoholu. Fond Wine Management, který se zaměřuje na investice do vín, stařených destilátů, vinic, vinařství a palíren nedávno oslavil své třetí narozeniny a od svého vzniku si připsal už o 27,89 %.

finance / / 19. 10. 2021

číst dále

Obchodoval deriváty, řídil projekty. Jednoho dne řekl dost a s manželkou se pustil do poradenství.

Začínal na burze a pracoval v korporacích. Vystudovaný ekonom Jiří Matusík z Frýdku-Místku před osmi lety rozjel pod hlavičkou společnosti Partners vlastní podnikání ve finančním poradenství. V rodném městě s manželkou založil pobočku Partners Market. Ocenily to jejich děti i tisíce spokojených klientů.

finance / / 19. 10. 2021

číst dále
invest slovo

Fondy kvalifikovaných investorů – dobrá volba pro portfolia bonitních klientů

Fondy kvalifikovaných investorů (FKI) získávají v posledních letech na značné popularitě, proto není od věci si tento typ investičního nástroje blíže popsat. Zaměříme se na odlišnosti oproti standardním retailovým fondům, rizika, jejich investiční strategie a koncepci zařazení do portfolia.

finance / názory / / 19. 10. 2021

číst dále
peníze

ESG: tři písmena, která změní svět

Tlak na společenskou odpovědnost firem v oblasti znečišťování (nejen) ovzduší je veliký. To, že je planeta ohrožena klimatickými změnami, přiznávají autority po celém světě. Nejvíce skloňována je v tomto ohledu redukce uhlíkové stopy, která přispívá i celkovému snižování energetické náročnosti výroby úspornějšími nástroji.

finance / / 15. 09. 2021

číst dále
větrná elektrárna

Čtyřicetimilionová injekce i nová větrná elektrárna. Fond WATT & YIELD ze skupiny Portiva hlásí rekordní čtvrtletí

Během druhého letošního kvartálu přilákal butikovaný fond kvalifikovaných investorů WATT & YIELD řadu nových zájemců, kteří do něj celkem vložili přes 40 milionů korun. Peníze využil mimo jiné k rozšíření svého portfolia zařízení na výrobu elektrické energie, to když se stal vlastníkem Větrného parku Drahany na Prostějovsku. Fond, který je součástí brněnské investiční skupiny Portiva, aktuálně spravuje aktiva za více než 330 milionů korun.

finance / / 13. 09. 2021

číst dále
ženy v kanceláři

Chudoba ohrožuje ženy po celý život

Ekonomická situace v ČR se v posledních letech vyvíjí poměrně pozitivním směrem. Procento nezaměstnanosti je velmi nízké, lidí potýkajících se s chudobou nebo žijících na její hranici, je i přesto nezanedbatelné množství. Z toho velkou část bohužel dlouhodobě tvoří ženská část populace.

finance / / 07. 09. 2021

číst dále
banner trust

Zbyněk Prim: Od počátku nás baví předávat naše zkušenosti a dovednosti do poradenské komunity.

Společnost Trusts & Wealth Protection Training byla založena za účelem poskytování profesionálních vzdělávacích kurzů pro finanční a ekonomické obory. Mezi klienty patří finančně poradenské společnosti, banky, pojišťovny i menší poradenské firmy/jednotlivci. „Pro každou skupinu má společnost připraveny unikátní vzdělávací programy, které zvýší produktivitu a efektivitu obchodních týmů prostřednictvím kvalitních a ucelených informací, sjednotí firemní standardy a nastaví vysoké etické hodnoty,“ říká v rozhovoru Zbyněk Prim, jeden ze zakladatelů společnosti.

osobní rozvoj / rozhovory / / 12. 04. 2021

číst dále
poradentství

Money Advocate: Nabízíme odborná řešení při podvodném jednání

Cílem Money Advocate z.s. je poskytovat odbornou pomoc při řešení nekvalitní správy svěřených fi nančních prostředků třetí stranou.

finance / / 09. 04. 2021

číst dále
dezinfekce rukou

Dezinfekce v kancelářích se stane běžnou praxí

Úvodní panika polevila, pozdravy a la “Buď dobrý” z Demolition man jsou za námi. Zaměstnanci se vrací do kanceláří, zaměstnavatelé povinně testují. Jak podpořit bezpečné pracovní prostředí? S dezinfekčním řádem, výběrem vhodných prostředků nebo s účinnou dezinfekční mlhou se můžete obrátit třeba na Jana Zatloukala z Deziservisu.

osobní rozvoj / / 09. 04. 2021

číst dále
clubhouse

Šílenství jménem Clubhouse

Je celkem malá šance, že jste v posledních týdnech neslyšeli o nové sociální síti Clubhouse. Stávající uživatelé jsou převážně nadšení, ostatní řeší, kde sehnat pozvánku, případně kdy bude aplikace pro Android. A samozřejmě je i malá skupinka těch, kteří dovnitř nechtějí a nepotřebují.
V některých ohledech se jim nedivím.
Clubhouse založili v březnu roku 2020 Paul Davison a Rohan Seth. Doposud je v beta verzi na pozvánky, bez iPhone nebo iPadu máte smůlu (Android verze bude brzy následovat), ale přesto už má přes 13 milionů stažení a základna rychle roste. Hodnota fi rmy nyní přesahuje 4 miliardy dolarů.

osobní rozvoj / / 09. 04. 2021

číst dále
notebook

Tři investiční tipy pro rok 2021

Říkáte, že je po posledním růstu cen finančních aktiv všechno drahé? Akciové indexy na historických maximech, tři čtvrtiny všech světových dluhopisů nesou výnos nižší než jedno procento ročně… Částečně s tím lze souhlasit, přesto pro letošek vidíme na trhu investiční příležitosti, které stojí za pozornost. Které to jsou?

finance / / 17. 03. 2021

číst dále
mrakodrap

Dluhopisová korekce ještě pravděpodobně zdaleka neskončila

Výnos do doby splatnosti vůbec nejsledovanějšího dluhopisu – amerického vládního dluhopisu s 10letou splatností (10-year US Treasury Bond) – dosáhl historického minima na úrovni 0,5 % v srpnu loňského roku.

finance / / 15. 03. 2021

číst dále
kufr

Role finančních poradců se v období recese nijak nezmenšuje, spíše naopak

Otázky pro Zdeňka Sluku, generálního ředitele, předsedu představenstva a zakladatele společnosti Broker Trust.

finance / / 09. 03. 2021

číst dále
certifikát

Covid-19 poradce omezuje ve složení potřebných zkoušek. Řešením jsou dnes on-line zkoušky.

Povinnost složení zkoušek odbornosti pro oblast distribuce pojištění byla odložena do 31.5. 2021. Dnešní doba nedává výhled ke konání hromadných certifikací. Současný stupeň protiepidemických opatření vlády umožňuje konání zkoušek odbornosti pouze v počtu jednoho zkoušejícího a devíti zájemců o certifikaci. To výrazně omezuje možnosti přezkoušení zájemců.

finance / / 08. 03. 2021

číst dále
bubliny

Racionální bublina

V posledních dnech se v médiích čím dál více objevuje názor, že aktuální situace na globálních akciových trzích by se dala označit za „racionální bublinu“. Označení „bublina“ kvůli tomu, že aktuální valuace neboli ocenění globální akciových trhů je extrémně vysoké, blízko historických maxim.

finance / / 26. 01. 2021

číst dále
stonek

Šest důvodů proč investovat do realitních fondů

Realitní fondy představují zajímavou alternativu ke klasickým fondů, které spravují finanční aktiva. V současné době je investování do těchto fondů velmi populární, a i proto vznikají na trhu stále nové. Důvodů proč do nich investovat je více. V poslední době se ukazovala zejména relativně vysoká odolnost proti možným výkyvům trhu a vyšší míra jistoty dlouhodobého výnosu.

finance / / 26. 01. 2021

číst dále
domy

Růst cen domů a bytů v Česku byl ve 3. čtvrtletí pátý nejvyšší v EU

Meziroční růst cen domů a bytů v Česku ve třetím čtvrtletí loňského roku zrychlil na 8,4 procenta. Mezi zeměmi Evropské unie byl růst pátý nejvyšší, na konci června byl šestý. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil evropský statistický úřad Eurostat. V EU ceny meziročně vzrostly v průměru o 5,2 procenta.

finance / / 18. 01. 2021

číst dále
grafy

Kvantitativní uvolňování vyhnalo finanční trhy v roce 2020 na historické maximum

Reakce centrálních bank na globální pandemii byla v loňském roce skutečně bezprecedentní. Centrální banky v loňském roce natiskly 9,2 bilionu dolarů, což je trojnásobek oproti roku 2008 při globální finanční krizi.

finance / / 18. 01. 2021

číst dále
banner

Akcie možná nejsou zase až tak drahé

Podle klasických valuačních ukazatelů jako P/E jsou globální akciové trhy extrémně předražené. Pokud ovšem přihlédneme k masivnímu růstu globální peněžní zásoby vlivem bezprecedentního kvantitativního uvolňování klíčových centrálních bank, ocenění globálních akciových trhů zase až tak draze vypadat nemusí.

finance / / 15. 01. 2021

číst dále
covid

Jak ovlivnil koronavirus business realitních makléřů?

Kromě hrozeb a negativ přinesla pandemie koronaviru i spoustu příležitostí. Jak ovlivnil koronavirus business realitních makléřů a jaký vliv sehrál nový zákon nebo zrušení daně z nemovitosti? Zeptali jsme v kancelářích JUSTO a RE/MAX Centrum.

finance / / 14. 01. 2021

číst dále
banner

Protože naše planeta si neplatí životní pojištění

Jak bychom v oboru financí mohli přispět k ochraně životního prostředí? Někdy se stačí jen podívat kolem sebe a zamyslet se nad tím, jaký odpad v kanceláři vytváříme a zda by ještě nemohl dostat druhou šanci na život.

/ 17. 12. 2020

číst dále
banner

Nová nezisková organizace pomáhá finančním poradcům

Nezisková organizace Money Advocate vznikla jako odpověď na současný neúnosný stav finančního prostředí a nekompetentního chování některých společností pohybujících se v segmentu investičního trhu.

finance / / 17. 12. 2020

číst dále
holver

holver oslavil 20 let

Počátky působení společnosti holver na českém trhu sahají až do roku 2000. V letošním roce tak oslavila dvacetileté výročí od svého založení. Při této příležitosti představila nový slogan “síla partnerství”, kterým chce dát najevo nejen stabilní zázemí, ale i férové jednání.

finance / / 17. 12. 2020

číst dále
vizualizace

Skupina ette postaví v Ostravě nové sídlo. Návrh je inspirován důlními věžemi.

Skupina ette má v současné době sídlo v Praze a její představitelé, kteří pocházejí z Ostravy, by jej v reprezentativní podobě chtěli přenést zpět do svého rodného města. Nová administrativní budova vznikne v centru města, na rohu ulic Švabinského a Porážkové.

finance / / 17. 12. 2020

číst dále
banner

Jakub Mastík: Navzdory nefunkčním CSR

“Firma bez marketingu jako by dnes nebyla. A to hlavně bez toho zeleného. Jeho obsah ale obvykle zůstane stejně vágním a povrchním jako je samotné jeho označení a příliš rychle sklouzne k tzv. greenwashingu,” říká Jakub Mastík z agentury NAVZDORY.

rozhovory / / 15. 12. 2020

číst dále

Jak na pojištění pohledávek

Společnost holver zařadila do svého portfolia nově produkt pojištění úvěru, který je častěji mezi poradci známý jako pojištění pohledávek. Proč tento produkt, jak s ním pracovat a kde je jeho výhoda pro poradce a jejich klienty?

finance / / 24. 11. 2020

číst dále

Akciové valuace indikují podprůměrné očekávané výnosy

Přestože se světová ekonomika momentálně nachází v nejhlubší hospodářské recesi od 2. světové války a korporátní zisky celosvětově meziročně klesají v průměru o téměř 30 %, akciové trhy jsou na tom díky masivním monetárním stimulům klíčových centrálních bank relativně dobře: nejširší globální akciový index MSCI All Country World je od začátku roku v pěkném plusu 2,9 %.

finance / / 03. 11. 2020

číst dále

Globální P/E na nejvyšší úrovni v tomto tržním cyklu

Přestože se světová ekonomika momentálně nachází v nejhlubší hospodářské recesi od 2. světové války a korporátní zisky celosvětově meziročně klesají v průměru o téměř 30 %, akciové trhy jsou na tom díky masivním monetárním stimulům klíčových centrálních bank relativně dobře. Nejširší globální akciový index MSCI All Country World je od začátku roku v pěkném plusu 2,4 %.

finance / / 26. 10. 2020

číst dále

Komerční banka a Lemonero chtějí v „chytrém financování“ e-shopů ovládnout Evropu: tisková zpráva ze dne 21.10.2020

Komerční banka majetkově vstupuje do dalšího úspěšného fintechu, společnosti Lemonero. Tento český start-up přináší digitální platformu, která díky datům a umělé inteligenci dokáže zajistit rychlé a flexibilní provozní financování malým a středním e-shopům. Obě společnosti si kladou za cíl dobýt trh e-commerce v oblasti B2B financování a to nejen v České republice, ale i v Evropě.

digitalizace / / 23. 10. 2020

číst dále
starší články