vizualizace

Skupina ette postaví v Ostravě nové sídlo. Návrh je inspirován důlními věžemi.

Skupina ette má v současné době sídlo v Praze a její představitelé, kteří pocházejí z Ostravy, by jej v reprezentativní podobě chtěli přenést zpět do svého rodného města. Nová administrativní budova vznikne v centru města, na rohu ulic Švabinského a Porážkové.

--- redakce CoF

„Nejen, že jsme se rozhodli přesunout naše sídlo do rodného města, ale také podpořit úspěšné postupné přetváření „dělnické“ Ostravy na moderní kulturně-administrativní centrum prostřednictvím architektonicky zajímavé budovy, která bude kombinovat historické hodnoty Ostravska s moderními prvky,“ uvedl CEO skupiny ette Daniel Barč.

Budova je navržena jako solitér zasazený do zeleně. Na rohu je zakončena věží, která přesahuje zbývající část pětipodlažní budovy o další dvě podlaží. Pro podobu věže se staly volnou inspirací ostravské důlní těžební objekty. Kromě kancelářských prostor bude součástí novostavby také parkovací plocha pro zaměstnance i návštěvníky. Dvě nejvyšší patra jsou určena pro management firmy a objekt je zakončen střešní zahradou, která bude sloužit k relaxaci všem zaměstnancům v budově.

 

Koncept budovy nového sídla skupiny ette zpracovala architektonická kancelář Grido, akchitektura a design.

Štítky

Čtyřka

Přečtěte si také

Petr Krajcigr: Vyhrávám díky perfektním vztahům s klienty. V krizi je důležitý klid a selský rozum

finance / rozhovory / / 25. 08. 2022

Konzervativní investice do nemovitostí jako správná odpověď na nejistotu a inflaci

finance / / 02. 09. 2022