banner trust

Zbyněk Prim: Od počátku nás baví předávat naše zkušenosti a dovednosti do poradenské komunity.

Společnost Trusts & Wealth Protection Training byla založena za účelem poskytování profesionálních vzdělávacích kurzů pro finanční a ekonomické obory. Mezi klienty patří finančně poradenské společnosti, banky, pojišťovny i menší poradenské firmy/jednotlivci. „Pro každou skupinu má společnost připraveny unikátní vzdělávací programy, které zvýší produktivitu a efektivitu obchodních týmů prostřednictvím kvalitních a ucelených informací, sjednotí firemní standardy a nastaví vysoké etické hodnoty,“ říká v rozhovoru Zbyněk Prim, jeden ze zakladatelů společnosti.

--- redakce CoF

Zbyňku, proč vznikla vaše společnost?

Na poli finančního poradenství se pohybujeme od roku 2003 a od počátku nás baví předávat naše zkušenosti a dovednosti do poradenské komunity. Velmi nás potěšila úzká spolupráce s EFPA ČR a akreditace našich kurzů PFP/EFA i následného vzdělávání. Společnost vznikla mimo jiné proto, aby pozdvihla trh finančního poradenství o level výše, zlepšila konkurenční prostředí a klientům jsme mohli nabídnout lepší servis a širší nabídku služeb, než mají dnes.

 

Máte však ale i jiné podnikatelské aktivity, jak to stíháte?

Ano, TWP Training je jednou z 5 našich divizí. Stíháme to díky rozdělení kompetencí ve firmě, každý je zodpovědný za určitou část. Navíc nejsem na vše sám, máme skvělý tým kolegů, se kterými se doplňujeme.

 

Zmínil jste, že máte tým, není to tedy one-man show. Kdo je členem vašeho lektorského týmu?

Především dlouholetí praktici a vzdělaní konzultanti. Za vzdělávání jsem primárně odpovědný já, ale nebylo by našich kurzů, kdyby ruku k dílu nepřidali kolegové z firmy Finančníci (jmenovitě Josef Soumar, Tomáš Posekaný, Michal Vrančík). Nemluvě o tom, že se na kurzech podílejí naši další kolegové právníci, daňový poradci a specialisté na jednotlivé oblasti. Stejně tak nesmím zapomenout na naše „soft skills“ oddělení v čele s Jakubem Řeřichoua společností PrevenceCZ. Nedílnou součástí týmu je i náš senior analytik, letitý burzovní makléř a současně specialista na deriváty. Každý z nás je minimálně 10, 15 ale i 20 let v oboru a o každém osobně vím, že má co předat.

 

Popíšete nám v krátkosti jednotlivé vzdělávací programy?

Naše kurzy jsou rozdělené fakticky na 4 moduly. První je informační a klientský servis, kde se jedná o podporu pro menší poradenské firmy. Všichni od nás mohou nakoupit servis pro klienty, který standardně poskytujeme našim klientům. Mezi základní službu patří kromě zasílání newsletterů, novinek z trhu, komentářů i detailní informace o produktech a souhrnné konkrétní finanční analýzy. Vše velmi levně, přehledně a kvalitně. Používáme data od světových poskytovatelů, namátkou mohu zmínit Bloomberg, Financial Times nebo Morningstar. Dalším důležitým pilířem jsou obchodně-vzdělávací kurzy PFP/EFA. PFP je základní a důležitý titul ve finančním poradenství a určitě pomůže začátečníkům i středně pokročilým kolegům. Kurz PFP dokáže nastavit kvalitní standardy ve firmě, zajistí stejnou úroveň znalostí jednotlivých firemních poradců a firma velmi výrazně zvýší obrat a efektivitu práce. Tento kurz školíme přes 4 roky a prošlo jím bezmála 400 finančních poradců. Průměrný nárůst produkce dle konkrétních odpovědí a reportů byl velmi solidních 35 %. Navíc se enormně snížilo storno smluv, v mnoha případech na nulu, a zároveň se výrazně zlepšil vztah s klientem.

Prestižní finančně poradenský titul EFA patří mezi královský a důležitý finančněporadenský titul v České republice. V současné době je cca 350 držitelů-poradců a je vhodný pro všechny, kteří to myslí s investicemi a bonitními klienty vážně. Přípravný kurz je velmi vhodný pro poradce solitéry, i pro ty, kteří se chtějí živit v budoucnu zejména investičním poradenstvím. Vysoká spokojenost s certifikací panuje ale i mezi bankéři a specializovanými poradci, kteří obsluhují privátní klientelu. Našim cílem je v nejbližších letech připravit na certifikaci stovky nových kolegů, budoucích hrdých nositelů titulu EFA. Posledním modulem jsou důležité kurzy následného vzdělávání. Zde nabízíme širokou variaci školení a kurzů pro všechny typy poradců a naše nabídka uspokojí poradce-začátečníky i zkušené matadory s více jak 10letou praxí. Mezi hlavní témata patří investice, teorie portfolií, související otázky daňové, právní, notářské, dokonce i témata osobnostní a rozvojová. To vše díky našemu týmu nabízíme i ve formě následného vzdělání.

 

Kdo tedy může přijít na váš kurz a jak jej objednat?

Jsme otevření spolupráci s jednotlivými finančními poradci, poradenskými skupinami i velkými hráči (finančně poradenskými společnostmi), pro které dokážeme nabídnout vzdělávání šité na míru. Ozvat se nám může kdokoliv, kdo chce v poradenském žebříčku i v očích svých klientů a partnerů stoupat výše díky kvalitnímu vzdělání a aktuálním informacím. Kontaktovat nás můžete telefonicky na čísle 728463839, na e-mailu zbynek.prim@trustsandwealth.com nebo přes sociální sítě. Další kurzy budeme postupně zveřejňovat na EFPA Marketplace.

 

Můžete nám krátce objasnit, co je EFPA Marketplace?

Jistě. Jde o vzdělávací portál, který provozuje EFPA ČR. Vyřešíte na něm jak veškerou přípravu na zkoušky, které jako profesionál v oboru potřebujete, tak povinné následné vzdělávání, které si jednoduše sestavíte podle svých priorit, Můžete samozřejmě využít již sestavené výhodné vzdělávací balíčky. Najdete na něm i další možnosti vašeho profesního rozvoje, a hlavně přípravu na prestižní evropské certifikáty, o kterých jsem už mluvil. Ještě připomenu, že portál je určen jak jednotlivcům, tak celým firmám, které si na něm mohou jednoduše řídit všechny vzdělávací aktivity svých obchodníků.

Stačí se podívat na stránku www.efpa.cz/marketplace.

 

Štítky

Čtyřka Osobní rozvoj

Přečtěte si také

Marek Černoch: Colors of Finance vnímám jako jednu z nejvýznamnějších finančních konferencí, která má zvučné jméno.

rozhovory / / 28. 09. 2022

Filip Goszler: Posilujte své silné stránky a nesnažte se vylepšovat to, co vám přirozeně nejde

rozhovory / / 14. 09. 2022