banner

Protože naše planeta si neplatí životní pojištění

Jak bychom v oboru financí mohli přispět k ochraně životního prostředí? Někdy se stačí jen podívat kolem sebe a zamyslet se nad tím, jaký odpad v kanceláři vytváříme a zda by ještě nemohl dostat druhou šanci na život.

---Marta Schestag, marketing manager

S růstem konference Colors of Finance roste potřeba společenské odpovědnosti. Speciálně sestavený pracovní tým zmapoval příležitosti, jak akci připravit, aby se mohla profilovat jako udržitelný event. Rozhodl se zaměřit na čtyři hlavní oblasti: doprava, catering, odpady a upcycling.

 

Právě v oblasti upcyclingu, tj. přeměny nevyužívaných materiálů v nové produkty, se zrealizoval první projekt. Druhou šanci na život získaly staré, nepoužívané roll-upy. Ty se během pár dní proměnily v praktické a designově originální sedací vaky. I přesto že jsou vyrobené ze starých bannerů, jedná se o pevný a odolný materiál. Sedáky tak při správném zacházení vydrží i několik let. 

 

“Naším cílem je do projektů zapojovat také partnery konference, kteří jsou nedílnou součástí úspěchu celé akce. Zároveň věříme, že tímto počinem motivujeme organizátory podobných eventů, aby se vydali stejnou cestou,“ upřesnila Marta Schestag, hlavní koordinátorka konference.

Štítky

Čtyřka