banner

Nová nezisková organizace pomáhá finančním poradcům

Nezisková organizace Money Advocate vznikla jako odpověď na současný neúnosný stav finančního prostředí a nekompetentního chování některých společností pohybujících se v segmentu investičního trhu.

--- redakce CoF

„Naším cílem je na toto chování upozorňovat a pomáhat všem, kteří byli nebo mohou být nekalými praktikami poškozeni. Na vlastní kůži jsme si zažili několik případů nekalého či podvodného jednání. Chceme pomocí osvěty těmto situacím předcházet a všem, kteří se v podobné situaci ocitli, pomoci,“ upřesnila Michaela Skálová, člen organizace.

 

Důvěra je jedním z klíčových faktorů, podle kterého si investoři vybírají svého finančního poradce či instituci. Správné rozložení investic tak, aby klientovi vydělávaly, není dílem důvěry, ale praxe a vzdělání. Velmi často dojde k situaci, kdy se obětí procesu důvěry stávají sami finanční poradci, kteří v dobré víře naletí neférovému jednání třetí strany a nevědomě své klienty poškodí. V tu chvíli lze chybu svést na rizikový produkt a nechat být, nebo se ji pokusit napravit.

 

„Pro finanční poradce, kteří chtějí nabídnout inovativní produkty a hledají alternativu, nabízíme odborná řešení, poradenství a právní služby, díky kterým pomůžeme chybu nejen napravit, ale také jí předcházet do budoucna,“ dodala Skálová.

Štítky

Čtyřka

Přečtěte si také

V Brně brzy vyroste nová městská čtvrť Pod Hády

finance / / 08. 10. 2022

František Michalovích: Filozofií našich fondů je dlouhodobé investování

finance / rozhovory / / 14. 09. 2022