dezinfekce rukou

Dezinfekce v kancelářích se stane běžnou praxí

Úvodní panika polevila, pozdravy a la “Buď dobrý” z Demolition man jsou za námi. Zaměstnanci se vrací do kanceláří, zaměstnavatelé povinně testují. Jak podpořit bezpečné pracovní prostředí? S dezinfekčním řádem, výběrem vhodných prostředků nebo s účinnou dezinfekční mlhou se můžete obrátit třeba na Jana Zatloukala z Deziservisu.

--- Jan Zatloukal, Deziservis & Dezishop

Jaká opatření nyní ve firmách doporučujete?

 

Kromě vládních opatření, jako jsou rozestupy, nošení respirátorů a testování zaměstnanců, doporučujeme fi rmám, aby si nastavily zejména nová pravidla pro dezinfekci, tzv. dezinfekční řády. Doposud nebyly ve většině fi rem potřeba, ale to se nyní mění.

Takový řád odpovídá na tři základní otázky: Jak vybrat vhodné dezinfekční produkty? Jak je správně aplikovat? Kdo je za dezinfekci zodpovědný a jak probíhá kontrola? Tyto řády nyní pomáháme fi rmám vytvářet zdarma. Ve fi nále fi rmě vybereme vhodné prostředky, doporučíme, jakou formou a jak často je aplikovat, a nastavíme proces interních odpovědností a kontroly.

 

Častým a dnes vyhledávaným řešením je fogování dezinfekční mlhou. Jak to funguje?

 

Ano, to je pravda. Fogování u nás poptávají nejen fi rmy jako takové, ale i restaurace, hotely, školy a školky, fi tness a wellness centra a další. Jedná se o velmi účinnou formu dezinfekce ploch a prostor. Máte na pracovišti pozitivního na Covid? Nebo jen chřipku či jiné onemocnění? V podstatě během krátké doby zajistíte maximální čistotu a likvidaci 99,99 % bakterií, virů a plísní, samozřejmě včetně všech mutací Covidu. Pro dezinfekci používáme špičkový přípravek na bázi aktivního kyslíku. Neobsahuje chlór ani alkohol, a je tedy naprosto neškodný pro lidi i zvířata.

 

To znamená, že fogování může proběhnout za přítomnosti zaměstnanců?

 

Ano, fogování je možné provést za běžného provozu kanceláří. Prostory tak lze ihned používat. Tato metoda dezinfekce tak vůbec nenaruší běžný chod v kancelářích nebo ve výrobě. Tím se lišíme od konkurence, kde většinou používají agresivnější přípravky, které mají stejný výsledek, ale prostory se musí dlouho větrat a není je možné ihned využívat.

 

 

O jaké produkty mají nyní zákazníci největší zájem?

 

Asi vás nepřekvapí, že nejprodávanější jsou nyní antigenní testy a české respirátory. Jelikož jsme přímým distributorem a držitelem výjimky MZČR, spustili jsme nyní projekt, kde dodáváme testy za 60,- Kč. Testy jsou tak plně hrazeny pojišťovnami a fi rmám nevznikají s testováním další vícenáklady. Také nabízíme dodání ve formě náhradního plnění, což oceňuje stále více firem. Prioritou pro nás teď je uspokojit všechny zákazníky a poskytnout jim k testování nejen samotné testy, ale i veškeré potřebné informace a další služby.

V rámci rozvolňování protiepidemických opatření stoupá zájem o praktické dezinfekční ubrousky na ošetření malých ploch a povrchů nebo stojany s dávkovačem kvalitní bezzápachové a bezoplachové dezinfekce. Jelikož jsme oficiálním distributorem Schülke CZ, dokážeme nabídnout široký sortiment opravdu kvalitní dezinfekce, navíc s dobrým pocitem, že byla vyrobena v České republice.

 

Udrží se podle vás hygienické návyky i po pandemii?

 

Koronavirová pandemie nám ukázala, že bychom jako společnost měli dodržovat základní hygienické návyky nejen doma, ale také v práci, v dopravních prostředcích nebo v obchodech. Nikdy není příjemné, pokud Vám někdo kýchá za krk, ať už má chřipku, nebo je „jen“ nachlazený nebo pokud v obchodě nabírá pečivo špinavou rukou.

Ve firmách se pak dezinfekce stane běžnou praxí a čisté prostředí bude v mnoha firmách, především v těch větších, považované za prioritu, neboť se stane jistým benefitem směrem k zaměstnancům. Věřím, že bude záležet také na kvalitě. Smrad z dezinfekce vyrobené narychlo ze zabaveného lihu, který nás provázel celé loňské léto, je snad už minulostí. Věřím, že firmy sáhnou po kvalitním řešení.

Štítky

Čtyřka Osobní rozvoj

Přečtěte si také

Vladimíra Hagenová: Správná rétorika může zvýšit úspěšnost prodeje

osobní rozvoj / rozhovory / / 30. 08. 2022

Vladimír Svoboda: Vyšší podíl investic v private equity může snížit dopad inflace na majetek

osobní rozvoj / / 09. 09. 2022