Články se štítkem: Investice

Investiční mix jako cesta ke stabilním výnosům

CODYA investiční společnost, a.s. nabízí klientům možnost investovat do fondů, které se zaměřují na různá odvětví. Klient má tak možnost vytvořit si diverzifikované portfolio na míru dle svých preferencí. A do jakých oblastí lze v CODYi investovat?

finance / / 23. 09. 2022

číst dále

Historický vývoj inflace pohledem Pavla Kohouta

Bývaly doby, kdy jsme málem zapomněli, že vůbec existuje. V roce 2013 dokonce Česká národní banka podnikla „hrdinský“ krok na podporu inflace, neboť se obávala i nepatrného poklesu cen. Devizové intervence trvající několik let nás přišly draho a účet stále není uzavřen. Nyní řešíme dvojciferný růst cen a nevíme si příliš rady, ať už jde o ČNB, vládu, zákonodárné sbory, podnikatele i širokou veřejnost. Lze inflaci překonat vhodnou investiční strategií?

finance / / 15. 09. 2022

číst dále

František Michalovích: Filozofií našich fondů je dlouhodobé investování

Obchodní ředitel, investor a poradce s přesahem do behaviorální psychologie, František Michalovích, se zúčastní na Colors of Finance panelové diskuze Zabiják peněz jménem inflace. Ve svém Workshopu zaměřeném na behaviorální psychologii a finance nám vysvětlí, jak správně identifikovat klienty a udržet své emoce na nestabilním trhu. V tomto rozhovoru jsme si povídali o investičním fondu ARTS, o požadavcích ESG a fondových novinkách.

finance / rozhovory / / 14. 09. 2022

číst dále

Konzervativní investice do nemovitostí jako správná odpověď na nejistotu a inflaci

Konzervativní investice do kvalitních nemovitostních aktiv po celé Evropě jsou v kurzu! Jen v letošním druhém čtvrtletí vložili klienti do fondů z rodiny INVESTIKA více než miliardu korun, což období mezi dubnem a červnem řadí mezi nejúspěšnější kvartály v historii investiční společnosti INVESTIKA. Celkový objem aktiv pod její správou tak dosáhl už přes 15 miliard korun.

finance / / 02. 09. 2022

číst dále

Strach z investic není na místě. Ani v době krizí…

Dnešní doba je vskutku bouřlivá a plná neočekávaných změn a v takových časech si proto mnozí z nás kladou otázky, zda jsou naše finance v bezpečí a zda se vůbec vyplatí investovat. Není nakonec lepší mít svoje peníze doma v hotovosti, v relativním bezpečí? Podle nejnovějších dat České národní banky to vypadá, že velké procento českých domácností skutečně zvolilo tuto variantu: V současnosti drží totiž Češi rekordní objem hotovosti, a to přibližně 727 miliard korun.

finance / / 27. 04. 2022

číst dále
invest slovo

Fondy kvalifikovaných investorů – dobrá volba pro portfolia bonitních klientů

Fondy kvalifikovaných investorů (FKI) získávají v posledních letech na značné popularitě, proto není od věci si tento typ investičního nástroje blíže popsat. Zaměříme se na odlišnosti oproti standardním retailovým fondům, rizika, jejich investiční strategie a koncepci zařazení do portfolia.

finance / názory / / 19. 10. 2021

číst dále
aleš hranoš

Aleš Hranoš: S aplikací bondix zvládnete řídit celý životní cyklus dluhopisů.

„Vyvinuli jsme platformu bondix, která je určena všem emitentům, kteří chtějí jednoduše spravovat své dluhopisy. Vše online, na jednom místě a zcela bezpapírově. Pomocí vhodně zvolený ch nástrojů dává platforma možnost rozvíjet komunikaci s investory,“ říká Aleš Hranoš, obchodní ředitel bondix.cz.

finance / rozhovory / digitalizace / / 16. 10. 2021

číst dále
větrná elektrárna

Čtyřicetimilionová injekce i nová větrná elektrárna. Fond WATT & YIELD ze skupiny Portiva hlásí rekordní čtvrtletí

Během druhého letošního kvartálu přilákal butikovaný fond kvalifikovaných investorů WATT & YIELD řadu nových zájemců, kteří do něj celkem vložili přes 40 milionů korun. Peníze využil mimo jiné k rozšíření svého portfolia zařízení na výrobu elektrické energie, to když se stal vlastníkem Větrného parku Drahany na Prostějovsku. Fond, který je součástí brněnské investiční skupiny Portiva, aktuálně spravuje aktiva za více než 330 milionů korun.

finance / / 13. 09. 2021

číst dále

UNIQA NABÍRÁ NA SÍLE

K 1.9.2021 je fúze společností UNIQA a AXA završena.

finance / / 02. 09. 2021

číst dále
solarní panel

Investice na dosah slunečních paprsků

Udržitelné a etické investování je vlastně jen dalším způsobem, jak podpořit životní prostředí a zároveň zhodnocovat své peníze. Uplynulý rok otestoval sílu a stabilitu nejen samotného finančního trhu, ale i jednotlivých investičních nástrojů – akcie, dluhopisy, komodity, FKI atd. V článku se do čtete více o investování do obnovitelných zdrojů skrze fondy kvalifikovaných investorů a o vývoji a budoucnosti obnovitelných zdrojů .

finance / / 12. 04. 2021

číst dále
stroukal

Dominik Stroukal: Při pohledu na současný bitcoin je zjevné, že je stále na začátku

„Bitcoin je odpovědí internetu na problémy současných peněz. A jako taková reakce smysl dává. Je to vzácné, elegantní a má to všechny dobré vlastnosti k tomu, aby se to stalo penězi. Podobně jako zlato, ale navíc je to digitální, což si doba žádá. Pro nás fanoušky svobodné soutěže je úžasné, že existuje konkurence celému peněžnímu systému,” říká v našem rozhovoru ekonom Dominik Stroukal.

finance / rozhovory / / 12. 04. 2021

číst dále
větrné elektrárny

Výroba energie z větru se stává standardním konzervativním investičním oborem

Podíl obnovitelných zdrojů energie v Evropské unii roste. Tento růst lze přičítat nejen politice EU podporující zvyšování podílu obnovitelných zdrojů a odklon od fosilních paliv, která jde ruku v ruce s naplňováním závazků dohody Green Deal, ale i zvyšující se odpovědností k životnímu prostředí ze strany producentů a spotřebitelů.

finance / / 09. 04. 2021

číst dále
poradentství

Money Advocate: Nabízíme odborná řešení při podvodném jednání

Cílem Money Advocate z.s. je poskytovat odbornou pomoc při řešení nekvalitní správy svěřených fi nančních prostředků třetí stranou.

finance / / 09. 04. 2021

číst dále
invest

Chuť investovat udržitelně je na vzestupu. Udržitelné investice budou v příštím roce představovat polovinu všech investic: Tiskové sdělení Asociace pro kapitálový trh ČR

Zájem o udržitelné investování rok od roku roste. V roce 2019 stoupl meziročně objem vydaných zelených bondů o 46 % na průměrných 21 miliard kvartálně. Postupně stoupá také poměr soukromých emitentů, kteří emitovali 51 % objemu zelených dluhopisů (TRV Report, ESMA). Co to ale udržitelné investování vlastně je?

finance / / 01. 03. 2021

číst dále
dům

Dluhopisové výnosy do doby splatnosti jsou rekordně nízké

Z celkového globálního pohledu jsou dluhopisové výnosy do doby splatnosti rekordně nízké.

finance / / 26. 01. 2021

číst dále

Dluhopisy jsou jako globální třída aktiv nejdražší v historii

Globální dluhopisové trhy zatím v letošním roce zaznamenaly mimořádně úspěšné období, když nejširší globální dluhopisový index Bloomberg Barclays od začátku roku připisuje zisk 5,8 %. Dluhopisy tak v průběhu globální pandemie Covid-19 jednoznačně prokázaly své diverzifikační benefity.

finance / / 09. 10. 2020

číst dále

Fondy Conseq slaví 20 let: Tisková zpráva ze dne 1. října 2020

PRAHA – Je tomu 20 let, kdy tehdejší společnost Conseq Finance spol. s r.o. doplnila svou nabídku o management a distribuci podílových fondů, když založila investiční společnost Conseq Invest PLC se sídlem v Irsku. V tu dobu byla jednou z prvních společností z regionu střední a východní Evropy, kterým se podařilo získat podobné oprávnění.

finance / / 02. 10. 2020

číst dále

Evropské korporátní dluhopisy investičního stupně již nejsou levné

Přes globální pandemii Covid-19 a nejhlubší hospodářskou recesi od Velké deprese 30. let minulého století zatím v letošním roce zaznamenaly evropské korporátní dluhopisy investičního stupně velmi dobrou výkonnost, když je jejich index od začátku roku v plusu 0,9 %.

finance / / 01. 10. 2020

číst dále

Globální akciové a dluhopisové trhy nejdražší v historii

Deutsche Bank vytvořila vynikající graf, který znázorňuje kombinovanou globální akciovou a dluhopisovou valuaci neboli ocenění za posledních 160 let od roku 1860. Výsledek pravděpodobně téměř nikoho nepřekvapí. Kombinovaná globální akciová a dluhopisová valuace je momentálně nejvyšší v historii.

finance / / 16. 09. 2020

číst dále

Korporátní dluhopisy neinvestičního spekulativního stupně jsou stále atraktivní

Atraktivitu korporátních dluhopisů hodnotíme podle kreditních marží neboli kreditních spreadů, které udávají výnosovou prémii nad bezrizikové úrokové sazby. V případě evropských korporátních dluhopisů s neinvestičním spekulativním ratingem (high-yield) se jejich index průměrných kreditních marží na přelomu roku pohyboval kolem historických minim na úrovni 200 bazických bodů neboli 2 %.

finance / / 16. 09. 2020

číst dále

Ne vždy se zlato třpytí

Přibližně po 9 letech se na scénu opět vrací hra „Zlato nad zlato“. Recenze se předbíhají s chvalozpěvy a vyzdvihují klady a samá pozitiva. Kritika je umlčena. Každý divák touží hru vidět a nasát atmosféru. I tak bychom mohli popsat poslední události, kdy zlato po oněch 9 letech překročilo maximu a vyšplhalo k hranici 2 000 dolarů za unci. A už to jede: komentáře, články, analýzy, prognózy, obchodníci se zlatem, marketingové letáčky, a dokonce i NOVINY a TELEVIZE.

finance / / 24. 08. 2020

číst dále

Černá labuť, aneb jak využít koronavirus z pohledu investora

Pro mladší ročníky, kteří nezažili na vlastní kůži hypoteční krizi z let 2007–2009, bylo nedávné období pandemie příležitostí být svědky typické černé labutě (nepředpokládaná událost) na finančních trzích, něco nového se naučit, získat nové zkušenosti, ale také zažít paniku a stresové emoce.

finance / / 10. 08. 2020

číst dále

Zelené investice

Naše generace se potýká s plastovým znečištěním, které je pokládáno za dosud největší ekologickou katastrofu. Plastů jsou plné moře, oceány, odpadkové koše v domácnostech, a dokonce i média. Přispět se snaží také jednotlivci ať už omezením používání plastů, svědomitým tříděním a organizováním hromadných úklidů, nebo podporou systémových změn prostřednictvím investování do rozvoje recyklačního průmyslu.

finance / / 29. 07. 2020

číst dále
starší články