Konzervativní investice do nemovitostí jako správná odpověď na nejistotu a inflaci

Konzervativní investice do kvalitních nemovitostních aktiv po celé Evropě jsou v kurzu! Jen v letošním druhém čtvrtletí vložili klienti do fondů z rodiny INVESTIKA více než miliardu korun, což období mezi dubnem a červnem řadí mezi nejúspěšnější kvartály v historii investiční společnosti INVESTIKA. Celkový objem aktiv pod její správou tak dosáhl už přes 15 miliard korun.

--- redakce Investika

Dlouhodobá stabilita fondů z rodiny INVESTIKA a jejich atraktivní zhodnocení představují v prostředí zvýšené nejistoty zajímavý nástroj, jak zmírnit dopady nejvyšší inflace od roku 1993 a čelit výkyvům na akciových trzích i očekávanému ochlazení ekonomiky. To má podle nejnovější prognózy centrální banky přijít již ve třetím čtvrtletí s tím, že se Česko v první polovině roku 2023 dostane dokonce do recese. Inflace by pak podle ČNB mohla do konce letošního roku vystoupat až ke 20 procentům.

 

Není divu, že v takovém prostředí sílí zájem o konzervativní zhodnocování peněz s atraktivním výnosem a pevným základem v podobě reálných aktiv. Důkazem je realitní fond INVESTIKA, vlajková loď stejnojmenné investiční společnosti, který se svým pestrým portfoliem komerčních nemovitostí po celé Evropě dosáhl ve druhém čtvrtletí významného milníku. S fondovým kapitálem přes 12 miliard korun se nově stal největším nebankovním retailovým realitním fondem v Česku a na Slovensku. Zároveň si připsal nové akvizice v podobě moderního kancelářského komplexu Tensor v polské Gdyni a špičkových pozemků na chorvatské Istrii určených k developerské výstavbě. Za pozornost stojí také výnos fondu, který dosahuje 8,47 % (CZK třída) za posledních 12 měsíců.

 

Dařilo se také fondu kvalifikovaných investorů DYNAMIKA. Investici do fondu DYNAMIKA je možné kombinovat s ostatními fondy z rodiny INVESTIKA a snáze tak dosáhnout na minimální investici 1 milionu korun pro kvalifikované investory. Fond DYNAMIKA má výrazný podíl na nové atraktivnější podobě vyhledávané jihočeské volnočasové lokality Lipno nad Vltavou. Na místě v rámci mimořádného projektu MOLO Lipno Resort vzniklo nejen 90 luxusních designových bytů, ale také nová promenáda, jež volně přechází v nejdelší dřevěné molo ve střední Evropě. Molo návštěvníky osloví nejen svou délkou 150 metrů, ale také novou fine diningovou restaurací pod vedením jednoho z nejlepších českých šéfkuchařů Davida Šaška.

 

Projekt, na jehož první fázi se fond DYNAMIKA podílel financováním, bude v roce 2023 pokračovat druhou etapou, která jej doplní o pětihvězdičkový hotel se službami concierge, prvotřídní restaurací, wellness centrem, barem a beach clubem. V plánu je také prodloužení nové promenády až ke spodní stanici lanové dráhy Lipenská. DYNAMIKA zároveň financuje také další výjimečné projekty, například architektonicky špičkovou výstavbu na Anglickém nábřeží v Plzni. Na jejich vzniku se můžete svou investicí podílet i Vy a spojit příjemné s užitečným v podobě cílového výnosu přes 6 % ročně.

 

Více podrobností o našich stávajících fondech i o novinkách, které do rodiny INVESTIKA teprve přibydou, se dozvíte u našeho stánku na Colors of Finance. Skvělou ostravskou atmosféru si nenecháme ujít ani letos a navíc Vám osobně představíme náš nový portál, který díky zcela bezpapírové administrativě významně zjednoduší práci všem poradcům a bude pohodlnější i pro klienty.

 

Těšíme se na Vás! Sales tým INVESTIKA investiční společnosti.

investika

Tento článek vytvořila INVESTIKA, investiční společnost, a.s. a je platný k 31.7. 2022 včetně údajů zde uvedených. Informace zde uvedené mají pouze informativní charakter a jejich účelem není nahradit sdělení klíčových informací nebo statut, nebo poskytnout jeho kompletní shrnutí. Statut, sdělení klíčových informací a další informace o podílovém fondu naleznete na webu www.investika.cz. Údaje o minulých výnosech uvedené v tomto dokumentu nejsou zárukou budoucího vývoje. Hodnota investice do podílových fondů může v čase jak stoupat, tak i klesat.

Štítky

Investice Šestka Colors of Finance 2022

Přečtěte si také

Money Advocate: Pomáháme klientům odhalit nekalé praktiky pochybných firem

finance / / 02. 09. 2022

Strach z investic není na místě. Ani v době krizí…

finance / / 27. 04. 2022