Fondy Conseq slaví 20 let: Tisková zpráva ze dne 1. října 2020

PRAHA – Je tomu 20 let, kdy tehdejší společnost Conseq Finance spol. s r.o. doplnila svou nabídku o management a distribuci podílových fondů, když založila investiční společnost Conseq Invest PLC se sídlem v Irsku. V tu dobu byla jednou z prvních společností z regionu střední a východní Evropy, kterým se podařilo získat podobné oprávnění.

Prvními fondy z dílny Conseq byly Conseq Invest Akciový (dnes Conseq Invest Akcie Nové Evropy) a Conseq Invest Dluhopisový (dnes Conseq Invest Dluhopisy Nové Evropy a jejich počáteční ocenění se datuje na den přesně rok před velkými teroristickými útoky v USA.  Pro registraci fondů v Irsku se Conseq rozhodl především kvůli výrazně pokročilejší regulaci a rozvinutějším službám pro investiční fondy oproti tehdejším poměrům v České republice.

 

Během uplynulých 20 let si fondy prošly jak úspěšnými obdobími s vysokými výnosy, tak situacemi velmi náročnými, ať už to pro Akciový fond byla hypoteční krize v letech 2007 – 2009, nebo pro Dluhopisový fond mimořádně nízké úrokové sazby od roku 2012 v podstatě dodnes.

 

Celkově jsme spokojeni s tím, že si naše fondy vedou ve srovnání s konkurencí velice dobře. Za uplynulých 20 let dosáhly oba fondy zhodnocení přes 100 % (konkrétně Akciový 102 %, tedy 3,6% p.a., a Dluhopisový 120 %, tedy 4 % p.a.) a oba se těší důvěře našich investorů, když Akciový obhospodařuje 3,3 mld. Kč a Dluhopisový 4,2 mld. Kč,“ komentuje Richard Siuda, ředitel prodeje Conseq Investment Management a.s.

 

Rád bych oběma fondům do jejich třetího desetiletí popřál, aby si díky své aktivní investiční strategii pod zkušeným portfolio manažerským týmem vydobyly místo na slunci v dnešním světě horujícím pro pasivní indexové investice a aby svými výnosy dělaly radost našim klientům – investorům,“ uzavírá Siuda.

 

Za dvacet let existence irských fondů prošel trh velkými změnami, na které se snažíme reflektovat. Začali jsme obhospodařovat a administrovat i realitní fondy nebo fondy kvalifikovaných investorů, v nabídce pak máme i produkty od renomovaných světových investičních správců. Nedávno se naše nabídka přehoupla přes hranici 1000 fondů,“ doplňuje Lukáš Vácha, obchodní ředitel Conseq Investment Management a.s.

 

O společnosti Conseq Investment Management:

Conseq je investičním manažerem s více než 26letou historií na českém trhu. Vedle obhospodařování institucionálních portfolií již 20 let obhospodařuje a administruje investiční fondy i poskytuje další služby drobným i institucionálním investorům. V těchto oblastech má Conseq významný podíl na trhu a získal si důvěru již více než 500.000 klientů.
S objemem obhospodařovaných aktiv ve výši přes 70 mld. CZK (podle údajů AKAT ČR) je skupina Conseq největším nezávislým investičním manažerem v ČR.

Štítky

Investice

Přečtěte si také

V Brně brzy vyroste nová městská čtvrť Pod Hády

finance / / 08. 10. 2022

Petr Krajcigr: Vyhrávám díky perfektním vztahům s klienty. V krizi je důležitý klid a selský rozum

finance / rozhovory / / 25. 08. 2022