Články se štítkem: rozhovor

František Michalovích: Filozofií našich fondů je dlouhodobé investování

Obchodní ředitel, investor a poradce s přesahem do behaviorální psychologie, František Michalovích, se zúčastní na Colors of Finance panelové diskuze Zabiják peněz jménem inflace. Ve svém Workshopu zaměřeném na behaviorální psychologii a finance nám vysvětlí, jak správně identifikovat klienty a udržet své emoce na nestabilním trhu. V tomto rozhovoru jsme si povídali o investičním fondu ARTS, o požadavcích ESG a fondových novinkách.

finance / rozhovory / / 14. 09. 2022

číst dále
Petr Kasa

Petr Kasa: Pokud chcete být finančně silní a nezávislí, musíte začít ve své hlavě

Příběh jak z amerického filmu. Od založení firmy z rodinných peněz až po uvedení na burzu. Jeden z hlavních motivačních řečníků a spoluzakladatel společnosti Pilulka Holding Petr Kasa vystoupí na letošní konferenci Colors of Finance se svou inspirativní přednáškou. Přečtěte si rozhovor, ve kterém vám prozradí více ze zákulisí vedení firmy i z osobního života.

rozhovory / / 19. 08. 2022

číst dále
banner

Petr Procházka: Životní pojištění můžete upravovat podle životní situace i v průběhu trvání smlouvy

Životní pojištění nám nemůže vrátit zdraví, ale může další život podstatně ulehčit. Pokud je nastaveno správně. A podle průzkumu, který si Kooperativa nechala zpracovat, tomu tak často bohužel není. Jak upozorňuje Petr Procházka, ředitel Úseku pojištění osob v Kooperativě, pojistná částka a pojištěná rizika by se měla odvíjet od životní situace klienta.

rozhovory / / 17. 02. 2021

číst dále
banner

Salvátor Soška: Obouváme už tisíce českých i zahraničních nohou

Se svými podnikatelskými aktivitami začal již jako dítě. Měl touhu přinést na český trh něco nového, něco vlastního. Ve svých 16 letech tak začal vyrábět designové ponožky We are Ferdinand a dnes spolupracuje s významnými designéry. “Děláme ojedinělé designy s českými designéry například s Maximem Velčovským, Eliškou Podzimkovou nebo Tomski & Polanski a mnoho dalších... A to je to, co děláme jinak a je to přidaná hodnota,” říká Salvátor Soška, spoluzakladatel We are Ferdinand.

rozhovory / / 17. 12. 2020

číst dále
banner

Jakub Mastík: Navzdory nefunkčním CSR

“Firma bez marketingu jako by dnes nebyla. A to hlavně bez toho zeleného. Jeho obsah ale obvykle zůstane stejně vágním a povrchním jako je samotné jeho označení a příliš rychle sklouzne k tzv. greenwashingu,” říká Jakub Mastík z agentury NAVZDORY.

rozhovory / / 15. 12. 2020

číst dále

Vladimír Pikora: Výnosné investice jsou nemovitosti, drahé kovy i služby pro seniory

„V Evropě se bude hezky žít. Budeme zde mít lepší sociální systém, lepší životní prostředí, ale budeme pod vlivem Číny,“ tvrdí český analytik finančních trhů a makroekonom Vladimír Pikora.

finance / rozhovory / / 13. 08. 2020

číst dále