Články se štítkem: Připíchnutý článek

Patrik Novotný: Fond NEMO již několikrát v historii ukázal, že umí strategicky využít zhoršených podmínek na trhu

Jaké jsou strategie pro výběr portfolia investičního programu ivy? Jaká bude ziskovost nemovitostního fondu NEMO v roce 2023? Co je hlavním rizikem zastropování cen energií? Na tyto a další otázky jsme se zeptali v exkluzivním rozhovoru Patrika Novotného, Head of Asset Management, Colosseum a.s.

rozhovory / / 04. 11. 2022

číst dále

Michal Pobuda: Drahé kovy tvoří pro některé investory zajímavý doplněk tradičních investičních portfolií

Jak se společnosti KAPITOL finančně daří v jednotlivých odvětvích nabízených produktů? Jaké výhody má investování do drahých kovů? Kam se vyvíjí finanční poradenství? O tom všem a také o dalších zajímavých tématech jsme si povídali s Michalem Pobudou, který se na Colors of Finance zúčastní panelové diskuze Stávající klient nad zlato.

rozhovory / / 08. 10. 2022

číst dále

Aleš Smutný: Současná ESG regulace je příliš složitá

Jak je rozdělený dohled v České národní bance nad finančními trhy? Hovořili jsme s Alešem Smutným, ředitelem odboru regulace finančního trhu II, který vede v ČNB tým zaměřený na nastavení a výklad pravidel kapitálového trhu, ESG, AML, vybraných otázek bankovnictví a dalších oblastí. Je regulace ze strany státu dostatečně silná a jak Aleš vnímá společensky odpovědné investice?

rozhovory / / 05. 10. 2022

číst dále

Jana Brodani: Češi investují v rostoucí míře, koncem roku měli zainvestováno kolem 18 % svých celkových finančních aktiv

Jana Brodani pravidelně přednáší na domácích i zahraničních konferencích a publikuje v odborných publikacích. Dlouhodobě se věnuje tématům zajištění na stáří, efektivitě kapitálového trhu a otázkám zastoupení žen ve finančním sektoru. Povídali jsme si nejen o těchto tématech, ale také o tom, jak sama investuje, ráda relaxuje nebo jak se proměňuje investiční chování Čechů.

rozhovory / / 05. 10. 2022

číst dále

Mojmír Kramný: holver vždy stál na silných vztazích a osobní podpoře

Mojmír Kramný, ředitel a jednatel holveru, se v letošním ročníku Colors of Finance zúčastní panelové diskuze Stávající klient nad zlato, kde nám představí svůj osobitý přístup ke klientům, který je především založen na silných a osobních vztazích. V rozhovoru nám Mojmír představí své začátky ve finančním světě, shrne aktuální situaci v holveru a na závěr nám doporučil knihu k přečtení, podcast k poslechu a dokument k shlédnutí.

rozhovory / / 28. 09. 2022

číst dále

Marek Černoch: Colors of Finance vnímám jako jednu z nejvýznamnějších finančních konferencí, která má zvučné jméno.

Marek Černoch přijal naše pozvání a zúčastní se panelové diskuze „Stávající klient nad zlato“. Při té příležitosti jsme Marka vyzpovídali, jak se mu daří ve vedení ČASF, jak se mění finančně – poradenský trh, osobní názor na finanční gramotnost v ČR a také prozradí zákulisní informaci – na co se může návštěvník těšit v rámci panelové diskuze.

rozhovory / / 28. 09. 2022

číst dále

David Dvorský: Na kryptoměnách mě fascinuje práce s pravděpodobností a asymetričností rizik

Zakladatel makroekonomicky orientovaného mikro-fondu D&K digital současně studující Ekonomii na VŠE. V dnešním rozhovoru jsme Davida Dvorského vyzpovídali na téma kryptoměn. Poradí vám, jak s nimi pracovat i pokud jste konzervativní investor.

rozhovory / / 21. 09. 2022

číst dále

Historický vývoj inflace pohledem Pavla Kohouta

Bývaly doby, kdy jsme málem zapomněli, že vůbec existuje. V roce 2013 dokonce Česká národní banka podnikla „hrdinský“ krok na podporu inflace, neboť se obávala i nepatrného poklesu cen. Devizové intervence trvající několik let nás přišly draho a účet stále není uzavřen. Nyní řešíme dvojciferný růst cen a nevíme si příliš rady, ať už jde o ČNB, vládu, zákonodárné sbory, podnikatele i širokou veřejnost. Lze inflaci překonat vhodnou investiční strategií?

finance / / 15. 09. 2022

číst dále

František Michalovích: Filozofií našich fondů je dlouhodobé investování

Obchodní ředitel, investor a poradce s přesahem do behaviorální psychologie, František Michalovích, se zúčastní na Colors of Finance panelové diskuze Zabiják peněz jménem inflace. Ve svém Workshopu zaměřeném na behaviorální psychologii a finance nám vysvětlí, jak správně identifikovat klienty a udržet své emoce na nestabilním trhu. V tomto rozhovoru jsme si povídali o investičním fondu ARTS, o požadavcích ESG a fondových novinkách.

finance / rozhovory / / 14. 09. 2022

číst dále
Petr Kasa

Petr Kasa: Pokud chcete být finančně silní a nezávislí, musíte začít ve své hlavě

Příběh jak z amerického filmu. Od založení firmy z rodinných peněz až po uvedení na burzu. Jeden z hlavních motivačních řečníků a spoluzakladatel společnosti Pilulka Holding Petr Kasa vystoupí na letošní konferenci Colors of Finance se svou inspirativní přednáškou. Přečtěte si rozhovor, ve kterém vám prozradí více ze zákulisí vedení firmy i z osobního života.

rozhovory / / 19. 08. 2022

číst dále

Strach z investic není na místě. Ani v době krizí…

Dnešní doba je vskutku bouřlivá a plná neočekávaných změn a v takových časech si proto mnozí z nás kladou otázky, zda jsou naše finance v bezpečí a zda se vůbec vyplatí investovat. Není nakonec lepší mít svoje peníze doma v hotovosti, v relativním bezpečí? Podle nejnovějších dat České národní banky to vypadá, že velké procento českých domácností skutečně zvolilo tuto variantu: V současnosti drží totiž Češi rekordní objem hotovosti, a to přibližně 727 miliard korun.

finance / / 27. 04. 2022

číst dále
Pavel Turek

Pavel Turek: V digitálním umění vidím velký potenciál

„Příběh je to, co zaujme a co prodává. I projekt Automobilist, kterému se aktuálně věnuji, má ve své DNA vyprávění silných příběhů z historie motorsportu. Úspěch se dostaví pouze v případě, že tyto příběhy, které zachycujeme na našich uměleckých dílech, dokážou ostatní zaujmout.

Jakmile příběh produktu dostatečně dobře odvyprávíme, zákazník je ochoten za něj zaplatit velkou částku, i když třeba na první pohled hodnotu díla nevnímal,” říká Pavel Turek, přední český opinion leader v oblasti sportovního marketingu a monetizace nových sportovních odvětví a CEO Automobilist.

rozhovory / / 20. 10. 2021

číst dále
Lukáš Kaplan

Lukáš Kaplan: Správně vyřešená pojistná událost je nejlepší příležitostí k získání nových klientů

„Naše letošní novinky mohou bezpochyby kvalitativně ovlivnit způsob práce finančních poradců,“ říká Lukáš Kaplan ze společnosti EUCS.

rozhovory / / 20. 10. 2021

číst dále

Kdo neumí, školí … Aneb kdo neumí školit, ten tomu velí

Možná to vypadá, že názvem začínám střílet do vlastních řad. A možná že jste to také slyšeli. Ale pojďme si říci, jak je to myšleno. Já tedy nevím jak vy, ale mě nebaví žádné školení, workshop, vzdělání od teoretiků.

osobní rozvoj / názory / / 12. 10. 2021

číst dále
mrakodrap

Inflace – tichý, ale o to zákeřnější ničitel našich úspor

Bez ohledu na aktuální prognózy zvýšené inflace v blízké budoucnosti, inflace umí „úřadovat“ i v dobách relativně klidných. Zvláště pak dokáže napáchat nezanedbatelné škody českému konzervativnímu střadateli.

finance / / 21. 07. 2021

číst dále
molekuly

Molekulární vodík je šancí pro zdraví, ale také investice

Kde hledat místo pro správnou investici? Při pátrání po tajemstvích zdravého života, krásy a dlouhověkosti narazíte na mnoho křivolakých cest a zákoutí. Ale co se takhle zastavit a trošku porozhlédnout po těch přímých a jednoduchých? Už jste zaregistrovali efekt molekulárního vodíku? Jeho perspektiva slibuje mohutný rozmach. O tom hovoří David Maršálek, ředitel a zakladatel, a Květoslav Chytil, finanční ředitel, z firmy H2 World Health & Beauty Company s.r.o., která se zabývá jeho globální distribucí i edukací o jeho přínosu.

finance / / 05. 05. 2021

číst dále
větrné elektrárny

Výroba energie z větru se stává standardním konzervativním investičním oborem

Podíl obnovitelných zdrojů energie v Evropské unii roste. Tento růst lze přičítat nejen politice EU podporující zvyšování podílu obnovitelných zdrojů a odklon od fosilních paliv, která jde ruku v ruce s naplňováním závazků dohody Green Deal, ale i zvyšující se odpovědností k životnímu prostředí ze strany producentů a spotřebitelů.

finance / / 09. 04. 2021

číst dále
tablet

První termín distančních zkoušek 100% úspěšný

V úterý 2. 3. 2021 jsme realizovali historicky první termín distančních zkoušek. Všech 5 odvážných u zkoušky uspělo. Jaké byly jejich dojmy?

digitalizace / / 09. 03. 2021

číst dále
magazín

MAGAZÍN COLORS OF FINANCE
PODZIM 2020

magazín / / 09. 12. 2020

číst dále

Jak napravit investiční šlápnutí vedle?

Nezisková organizace Money Advocate vznikla jako odpověď na současný neúnosný stav finančního prostředí a nekompetentního chování některých společností pohybujících se v segmentu investičního trhu.

finance / / 07. 12. 2020

číst dále

Aplikace ePodpis. Novinka od Generali Česká pojišťovna.

Díky ePodpisu můžete teď s klienty podepisovat smlouvy na chytrých zařízeních a mít jistotu, že na nic nezapomeneme. Navíc to bude bez papírování a smlouvy budou u Generali Česká pojišťovna dřív, než řeknete „na shledanou“.

digitalizace / / 19. 11. 2020

číst dále

Monetizace vládních dluhů je bezprecedentní

Graf níže ukazuje rozvahu klíčových centrálních bank (FED, ECB, Bank of England, Bank of Japan) jako podíl na nominálním HDP. Můžeme vidět, že před 25 lety byl objem cenných papírů v bilancích těchto centrálních bank zanedbatelný.

finance / / 11. 11. 2020

číst dále

Pillow pojišťovna a Zlatá koruna 2020

Obrovský úspěch a potvrzení výjimečného přístupu ke klientům. I tak lze číst skutečnost, že v 18. ročníku soutěže Zlatá koruna získala Pillow pojišťovna 1. místo s unikátním pojištěním vozidel s cenou dle ujetých kilometrů. Pojištění zahrnuje povinné ručení, havarijní pojištění a doplňková pojištění, vše dle výběru klienta bez žádných povinných balíčků.

finance / / 09. 11. 2020

číst dále

Realita s realitními fondy

Realitní fondy zažívají poslední dobou „boom“. Počet nových realitních fondů přibývá jak houby po dešti, a to hlavně těch pro kvalifikované investory (čti od 1 mil. korun). Podmínky k založení fondu tohoto typu jsou totiž relativně snadné. Až by se mohlo zdát, že na náš malý realitní rybníček je jich už příliš…

finance / / 24. 08. 2020

číst dále
starší články