notebook

Kooperativa připravila pro obchodníky elektronický podpis pro dotykové displeje

V září 2020 zakomponovala pojišťovna Kooperativa do Konsolidovaného nástroje získatele (KNZ) novinku v rámci vlastnoručního digitální podpisu, 2D podpis. Hlavní výhodou nové aplikace je to, že smlouvu nyní klient jednoduše podepíše na všech moderních elektronických zařízeních, jako jsou tablety, chytré mobilní telefony, notebooky s dotykovou obrazovkou nebo signpady.

--- redakce CoF

Nejde o náhradu vlastního digitálního podpisu pomocí signpadu, ale o alternativu pro ty, kteří signpad dosud nepoužívali.

 

Nová aplikace je určena pro všechny tablety a smartphony s dotykovým displejem a novějším operačním systémem iOS, Android i Windows. A také pro všechny Windows notebooky s dotykovým displejem. Je možné podepsat se čímkoli, co funguje s dotykovou vrstvou daného zařízení – pero (stylus) nebo i prst.

 

Proces podepisování, například při sjednání smlouvy, včetně následné distribuce a archivace zatím zůstává stejný, jen se výrazně zjednoduší vlastní podepsání. Zároveň je to další krok na cestě k bezpapírové pojišťovně.

Štítky

digitalizace

Přečtěte si také

Aktualizace Talkey. Multilicenční model, jednodušší práce s klíči a bezpečnější šifry

digitalizace / / 08. 10. 2022