billa

Conseq dokončil akvizici Retail Parku Poděbradská: Tisková zpráva ze dne 14. ledna 2021

PRAHA – Conseq zahájil rok 2021 úspěšnou akvizicí do svého fondu Conseq realitní otevřený podílový fond. Tímto novoročním přírůstkem se stal Retail Park Poděbradská. Jedná se o poměrně nový retail park, otevřený v květnu 2019, který pro Conseq představuje již osvědčený typ nemovitosti. V loňském roce jsme koupili od Tesco Stores retail park v Hradci Králové, který i v těchto, pro obchod nepříznivých dobách, funguje velmi dobře.

Akvizici Conseq pořídil od developerských a investičních skupin KPD Group a Exafin, osvědčených a již i na českém trhu renomovaných developerů s bohatou zkušeností s výstavbou retailových parků. Park je situovaný na excelentním místě v Praze ve Vysočanech v ulici Poděbradská. Nachází se tak ve významné rozvojové lokalitě pro bytovou výstavbu, která vzniká za účasti nejvýznamnějších českých developerů na území bývalých vysočanských továren. Kromě potenciálu lokality je park velmi dobře dopravně dostupný jak pro místní obyvatele, tak pro zájemce přijíždějící na nákup.

 

Lokalita je vhodná i pro náročné nájemce, jakým je například McDonald´s, který má v parku provozovnu včetně drive-in. Najdeme zde i oblíbené obchodní řetězce jako je Pepco, Billa, Kik textil, Teta drogerie a další. Technicky se jedná o standardní retail park moderního typu, tedy přízemní budovu, kde má každá obchodní jednotka vlastní vstup z parkoviště. Na parkovišti stojí samostatná budova provozovny McDonald´s a nabíječka pro elektromobily, kterou provozuje společnost ČEZ.

Mohlo by se zdát, že v době pandemie a souvisejících restriktivních opatření budou retailové nemovitosti ztrácet na hodnotě a atraktivitě. Není tomu tak. Tyto nemovitosti stále nesou zajímavý výnos a se začínajícím očkováním proti covidu-19 očekáváme nárůst optimismu a zájmu nájemců”, komentuje Vladan Kubovec, investiční manažer fondu.

 

„Dlouze jsme vybírali vhodného kupce pro tuto akvizici. Skupina Conseq předložila nejucelenější nabídku a deklarovala jasný směr dalšího počínání s retail parkem. Dalším důležitým aspektem je i zvučné a na trhu respektované jméno této společnosti. Jde o velké profesionály. Víme proto, že toto centrum bude v dobrých rukou. Tímto obchodem jsme zahájili v minulém roce avizovaný prodej části našeho portfolia, který dokončíme v polovině tohoto roku. Naše finanční a developerské skupiny KPD Group a Exafin tímto potvrzují svou absolutní dominanci v realizaci retail parků v České republice“, komentuje Jindřich Kukačka, majitel KPD Group.

 

Finanční okolnosti obchodu se smluvní strany dohodly nezveřejňovat. Finanční asistenci poskytla oběma stranám Česká spořitelna a.s., která financovala prodávajícího a kupující tento úvěr při pořízení převzal. Conseq při pořízení využil služeb poradců, se kterými spolupracuje dlouhodobě, zejména advokátní kanceláře Eversheds Sutherland, finančního poradce KPMG, technického poradce společnosti Sentient a transakčního poradce EY, který obchod pro Conseq zprostředkoval na základě buy-side mandátu.

 

O společnosti Conseq Investment Management:

Conseq je investičním manažerem s více než 27letou historií na českém trhu. Vedle obhospodařování institucionálních portfolií již 21 let obhospodařuje a administruje investiční fondy a poskytuje další služby drobným i institucionálním investorům. V těchto oblastech má Conseq významný podíl na trhu a získal si důvěru již více než 500 000 klientů. S objemem obhospodařovaných aktiv ve výši přes 73 mld. CZK (podle údajů AKAT ČR) je skupina Conseq největším nezávislým investičním manažerem v ČR.

 

Štítky

Přečtěte si také

Money Advocate: Pomáháme klientům odhalit nekalé praktiky pochybných firem

finance / / 02. 09. 2022

RAYNET míří na Colors of Finance

finance / / 25. 08. 2022