Články se štítkem: koronavirus

Americký trh práce je na tom stále velmi špatně

Před vypuknutím globální pandemie se týdenní žádosti o podporu v nezaměstnanosti v USA pohybovaly kolem historického minima na úrovni 200 tisíc. Na konci března dosáhly týdenní žádosti o podporu v nezaměstnanosti stěží uvěřitelného nového historického maxima na úrovni téměř 7 milionů.

finance / / 15. 10. 2020

číst dále

Výhody a nevýhody online schůzek

Koronavirus a s ním spojená karanténa, akcelerovala využívaní online nástrojů, a to jak na straně finančních institucí, tak hlavně na straně finančních poradců a zprostředkovatelů. V tomto článků bych se chtěl shrnout výhody a nevýhody online schůzek, které jsem vypozoroval u sebe a svých kolegů. Nechci hodnotit, jak si se sjednáváním na dálku poradily finanční instituce.

finance / / 09. 09. 2020

číst dále

Křišťálová koule úrokových sazeb hypotečních úvěrů

Letošní rok je v oblasti hypotečních úvěrů jako na horské dráze. Navzdory jarní pandemii koronaviru a nepříliš pozitivním výhledům na ekonomiku, úrokové sazby úvěrů klesají a roste zájem o nové hypotéky. Zatím se zdá, že koronavirová krize hypoteční trh příliš nezasáhla. Dle průzkumu České bankovní asociace dosáhly hypoteční úvěry v červnu 2020 celkového objemu téměř 19 mld. Kč. Oproti loňskému červnu to je nárůst o 28 %. V červenci 2020 objem hypotečních úvěrů dokonce překonal hranici 21 mil. Kč. Bude pokračovat klesající trend úrokových sazeb? Budou banky zpřísňovat podmínky pro nové úvěry?

finance / / 09. 09. 2020

číst dále

O pohledávkách aneb co nás COVID učí

V souvislosti s COVIDem se objevuje v médiích nekonečná řada článků, názorů, polemik, doporučení jiných druhů informací. COVID je všude a povídá se, že ještě dlouho bude. V ekonomickém prostředí je tím ovlivněn podnikatelský život všech účastníků, ať už přímo, nebo alespoň dávkou nejistoty. Zejména v situaci, kdy jeden ekonomický subjekt poskytne druhému dodávku zboží nebo služby a očekává za to úhradu faktury. Jak se k tomuto tématu vyjadřují odborníci?

finance / / 19. 08. 2020

číst dále

Koronavirus posunul digitalizaci, ale zároveň potvrdil nepřipravenost na bezpečnostní rizika v kyberprostoru

Vzhledem k šíření koronaviru bylo zaměstnancům doporučeno pracovat z domova. Velkého procenta lidí na home office, nedostatečného zabezpečení firemních dat a urychlení digitalizace využili hackeři. Firmy, které jdou s trendem digitalizace, by neměly zapomínat na bezpečnost.

digitalizace / / 10. 08. 2020

číst dále

Černá labuť, aneb jak využít koronavirus z pohledu investora

Pro mladší ročníky, kteří nezažili na vlastní kůži hypoteční krizi z let 2007–2009, bylo nedávné období pandemie příležitostí být svědky typické černé labutě (nepředpokládaná událost) na finančních trzích, něco nového se naučit, získat nové zkušenosti, ale také zažít paniku a stresové emoce.

finance / / 10. 08. 2020

číst dále
starší články