Zlevňující havarijko má úspěch. Tvoří 47 % všech sjednaných havarijních pojištění

Direct pojišťovna na konci května výrazně změnila pojištění vozidel a zavedla takzvané Zlevňující havarijko, díky kterému se pojistné u mladých aut klientům každý rok zlevňuje o 7 procent.

--- Direct pojišťovna

I když auta každý rok stárnou a ztrácejí na ceně, lidé za havarijní pojištění platí většinou stejně nebo dokonce víc. Ideálně by si tedy měli ve smlouvě s pojišťovnou hodnotu vozu pravidelně aktualizovat, aby zbytečně nepřepláceli. To ale moc lidí nedělá, proto Direct pojišťovna přišla s takzvaných Zlevňujícím havarijkem, díky kterému lidem pojištění automaticky zlevní každý rok o 7 %.

„Dává nám to smysl a potvrzujeme tím naše heslo, že jsme konečně normální pojišťovna,“ říká člen představenstva pro obchod Direct pojišťovny Michal Řezníček.

Průměrná cena pojištěného auta? 329 tisíc korun

Novinka, kterou Direct zavedl na konci května, má úspěch. Téměř každá druhá smlouva na havarijní pojištění je sjednaná jako Zlevňující havarijko, konkrétně je to 47 procent. A pokud bychom počítali jen pojištění, která si sjednali klienti sami přes náš web, tak si Zlevňující havarijko vyberou v 53 procentech případů.

„Ze statistiky také vyplývá, že si ho sjednávají nejčastěji lidé ve věku 40 až 50 let. V polovině případů jsou to klienti žijící na vesnici, zbytek tvoří lidé z Prahy a dalších měst,“ popisuje Řezníček.

Průměrná hodnota pojištěného auta je 329 000 Kč a průměrný věk 34 měsíců. Nejčastěji si lidé sjednali Zlevňující havarijko pro Škodu Octavii nebo Superb a Volkswagen Passat. „Nejdražší auto, které jsme takto pojistili, bylo Porsche Panamera v hodnotě 2,2 milionu korun,“ dodává Řezníček.

 

Pro mladá auta do 6 let

Cenu pojištění Direct každý rok automaticky zlevňuje o 7 procent u všech smluv na havarijní pojištění sjednaných po 27. květnu, kdy takzvané Zlevňující havarijko začalo platit. Jen je potřeba mít sjednaná všechna rizika, tedy Dopravní nehodu, Odcizení a vandalismus, Přírodní nebezpečí a Střet a poškození zvířaty na hodnotu auta. Tato výhoda pak platí do dovršení šesti let stáří auta a jen v letech, kdy klient nebourá a nečerpá peníze z havarijního pojištění.

 

Škodu vyřešíme za klienta, i když ho nabourá třeba Bulhar v Maďarsku

Kromě Zlevňujícího havarijka Direct nově nabízí také Pojištění nezaviněné bouračky. Klientům pomůže, když do jejich auta někdo nabourá. V tomto případě by totiž museli hlásit škodu pojišťovně, u které má viník povinné ručení. S připojištěním stačí, když škodu nahlásí Directu.

„Odpadá tedy složité a někdy zdlouhavé řešení s neznámou pojišťovnou. Klientům výhody tohoto pojištění vysvětlujeme tak, že jim pomůžeme, i když je nabourá třeba Bulhar v Maďarsku. Na tomto pojištění je totiž nejlepší to, že platí po celé Evropě,“ podotýká Řezníček.

Skutečně neomezená asistence

Direct také zavedl čtyři pevné varianty asistencí, které pojmenoval jednoduše podle velikostí oblečení – S, M, L, XL. Každý tak na první pohled pochopí, že čím větší varianta asistence, tím větší pomoc. „Velkým tahákem je asistence XL, která je skutečně bez limitů,“ dodává Řezníček.

Štítky

Pojištění

Přečtěte si také

MetLife za 30 let působení na českém trhu vyplatila svým klientům přes 4,5 miliardy korun

finance / / 23. 09. 2022

AVANT nabízí svým klientům pestré portfolio investičních fondů

finance / / 02. 09. 2022